Ladda ner QX februari 2011 som PDF

Oscar Dahlqvist
Det får inte vara för lätt, tycker Oscar. Till vardags hjälper han nyanlända flyktingbarn, när han inte myser med katten Torsten och parson russell terriern Habib. Av någon anledning dras han till svåra killar med ”issues”, killar som – liksom han själv – är lite ärrade av livet.
Men ibland blir de för mycket:
– Som en Alla hjärtans dag när jag var 20; jag var ihop med en kille med ett missbruk. Han hade druckit för mycket, blev full och vi började bråka. Vi har snackat om det sedan dess och det är no hard feelings, men det är inget bra minne.
Har du något finare minne från Alla hjärtans dag?
– Ja, jag och mitt senaste ex gjorde en fin grej första året. Det var då han sade att han älskade mig. Han hade inte så mycket pengar men hade skrivit en vacker dikt med silverpenna. Sånt gillar jag, jag skiter i om jag får en diamantring.
Hur ser du idag på Alla hjärtans dag?
– Är man i en relation är det trevligt, men det är alldeles för upphaussat. Jag känner människor med ångest för att de vill överträffa förra året. För mig behöver det inte vara så planerat – jag gillar överraskningar. ”Grattis på torsdagen” smäller högre än ”grattis på Alla hjärtans dag”.
Fanns det en tid när du tyckte annorlunda?
– Ja, när jag var en ung, naiv romantiker som trodde att kärlek kunde övervinna allt.
Hur är den perfekta dejten?
– Spontan och med bra kemi. Jag har inget emot tystnad, så länge den inte är pinsam.
Vad går bort?
– För hög musik, för mycket alkohol och människor som inte kan uppföra sig.
Letar du efter någon?
– Nja. Jag gillar att gå på dejt, men jag trivs bra som singel.
Varför?
– Ingen kommenterar att jag köper pizza på en onsdag eller att kalsongerna inte ligger i tvättkorgen. På jobbet är jag väldigt pedantisk, men hemma släpper jag det helt. Och så är det skönt med möjligheten att spontanträffa någon från Qruiser klockan sex på natten, även om det sällan leder någonstans.
Vad gör du på Alla hjärtans dag i år?
– Jag tänker: gruppsex och geléhallon. Förra året var jag och en polare ute och käkade och tyckte synd om oss själva.
Vad äter du helst?
– Grekiskt. Lamm och souvlaki och sånt.
Vilken är den bästa mysfilmen?
– Jag ser mest skräck och en jag kan rekommendera är The Countess, om typ den kvinnliga Dracula. Hon badar i blod och dödar oskulder – kanske inte så romantiskt – men det finns en hel del vackert i den filmen.
Vad tänker du när du ser hånglande på Alla hjärtans dag ?
– Härligt för dem, men bråkar de resten av året?
Vilken låt hånglar du själv till?
– Angie Stones Wish I didn’t miss you.
Vad är ditt råd till andra som sitter singel den 14 februari?
– Gör något roligt med dina vänner och tänk inte på alla lyckliga människor överallt.

Oscar Dahlqvist
På Qruiser: Quintessence
Ålder: 27
Yrke: Socialpedagog
Bor: Saltsjö-Boo
Singel i: Drygt två år.

Oscar Dahlqvist

Malin Hammarlund

Malin är en obotlig romantiker som inte kan laga mat men gärna betalar en restaurangnota för två, och när hon bjöd ut en Internet-dejt från Malmö föll hon direkt. Bokstavligt talat – rätt nerför trappan till toaletten.
– Hon såg mig trilla och jag skämdes som fan. Men hon tyckte det bara var gulligt och vi blev ihop tillslut.
Men nu är du singel?
– Singel och dejtar på distans. Men eftersom Alla hjärtans dag är en måndag lär jag sitta ensam hur som helst. Det blir som vilken dag som helst. Fast jag är en sån som skickar blombud och handskrivna brev, så något sånt lär det bli. Fan, vad klyschigt.
Är du en classic romantic?
– Ja. Men jag var mycket värre när jag var yngre. En Alla hjärtans dag när jag var 17 kom min flickvän över på kvällen. Jag hade tänt ljus överallt och satt på lite R’n’B – du vet knullmusik – täckt sängen med rosor och lagt dit två guldringar. Det var inget frieri, bara en fin gest eftersom vi varit ihop ett tag. Hon gav mig ett stort kort med små dikter om saker vi varit med om tillsammans och … sen kan du gissa hur den kvällen slutade.
Vilken låt blev det?
– Då var det nog I´ll make love to you med Boyz II Men, men nu har jag slutat lyssna på sån musik.
Vilken är den mest romantiska platsen du vet?
– Mitt smultronställe är lantstället på Mörkö. Huset är omgivet av berg där man kan klättra upp och se hela Östersjön i solnedgång. Inga ljud, ingen trafik, bara vatten, träd och en ensam grusväg.
Är du frivilligt singel?
– Delvis. Jag har haft en del bad break-ups och behövt fokusera på mig själv. Det blir ju ännu värre när man är gay. Du vet hur tjejer är: drama, drama, drama. Det viskas och pratas bakom ryggen.
Hur är din typ?
– Jag vill känna att personen är säker i sig själv och inte enbart lever för kickar.
Och så har jag en förkärlek för latinas. Jag älskar chilensk spanska!
Vad går bort?
– Människor som överdriver och försöker förstora sig själva. De blir ofta osäkert arroganta.
Vad har du själv för brister?
– Jag har en tendens att stöta bort folk när de kommer för nära. Så fort det blir allvar är det ”tack och hej då”, eftersom jag är rädd att sitta där med uppslitna hjärtrötter som så många gånger förut. Men ibland ångrar jag mig ju efteråt.
Vad gillar du?
– Jag gillar att ta långa promenader med Anton. Det är min flatcoated retriever. Så gillar jag att festa, men gör det inte lika ofta som förut. Då var jag på Paradise, Momma eller Zipper varje helg.
Vad har du för råd till andra som är singlar på Alla hjärtans dag?
– Noja inte så mycket – din tid kommer också.

Malin Hammarlund
På Qruiser: DuÄrFul
Ålder: 23
Yrke: Jobbar i handelsträdgård.
Bor: Tyresö
Singel i: Nästan två år

Oscar Dahlqvist

Andres Melendez

Andres är modevetaren som pluggar koreanska för att nästa år flytta till Seoul och jobba med mode. Tidigare bodde han i Barcelona, men i somras flyttade han hem till Stockholm där han festar minst fyra gånger i veckan på någon svartklubb eller Berns. Alla hjärtans dag firar han som vanligt:
– Jag och mina andra singelpolare brukar ha en singelmiddag, sen går vi ut. Två av mina vänner träffades på en sån middag för tre år sen och håller fortfarande ihop. Något sånt skulle jag vilja ha, något som håller.
Singel och söker eller singel och nöjd?
– Jag är rätt ung, men har dejtat så pass mycket att jag slutat söka. De jag fallit för har jag träffat av en slump.
Hur är det att vara singel på Alla hjärtans dag?
– Nyår är värre. Det är ett riktigt Sex & the City-moment: nytt år, du blir äldre, och du är fortfarande singel – det är bara att supa skallen i bitar. Alla hjärtans dag känns mest som ännu en orsak att slösa pengar. I värsta fall är det bara gå och lägga sig och vänta på nästa dag. Jag kanske låter singelbitter, men det står jag för.
Varför är du singel?
– Jag vet inte. Jag har ändå dejtat tre, fyra killar sen jag kom hem, men ingen har fastnat. Jag träffade en typisk Östermalmskille och vi gick till ett ställe som heter String på Söder, men han påpekade hela tiden hur sunkigt och ”vänster” allt var. Han såg bra ut och var väldigt intelligent, men dömande och feminina killar går bort.
Vad är din typ då?
– Självsäkra killar som retas lite med en, fast man förstår att de flirtar. Det är lite mellanstadiets skolgård, men jag går fan igång på det.
Hur ser en perfekt Alla hjärtans-dejt ut?
– Romantik går bort. Det kanske är för att jag inte hittat den rätte, men jag klarar inte av fina middagar. Då tar jag hellre en öl på Nada och en promenad, sen äter nån friterad thaimat och ser en film i soffan. Men inga blommor och inga ljus.
Vilken film ser du helst då?
– Pianisten.
Om vi flyttar oss från soffan till sängen – vad går på i högtalaren?
– Montel Jordans Get It On Tonite. Eller Juicy med The Notorious B.I.G – oväntat grovt, men lugnt.
Alla har något fel – vilket är ditt?
– Jag kan aldrig säga förlåt om jag inte menar det. Jag har hamnat i sådana situationer där en ursäkt hade gjort allt bra igen, men det finns inte en chans att jag säger förlåt om jag inte ångrar mig på riktigt.
Vad är det bästa med att vara singel?
– Att man inte har några plikter och slipper få ångest. Som jag sade, jag festar en hel del.
Vart går du helst?
– Kruthuset, Pluto och Berns. I Barcelona märkte jag att de hetaste gaykillarna träffar man på straighta ställen. Men ibland vill jag bara ha en anledning att ligga hemma och mysa istället. Jag kan inte göra det ensam.

Andres Melendez
På Qruiser: Adios Ayer
Ålder: 22
Yrke: Student
Bor: Stockholm
Singel i: Fyra år