Frida älskar Maria – ”Vår första kyss sabbade nästan förhållandet”

Frida och Maria

– Jag växte upp i ett väldigt litet samhälle, mina kompisar skaffade pojkvänner när vi var 14 år, så då gjorde jag också det. Tanken slog mig verkligen aldrig att jag var lesbisk, förrän jag flyttade därifrån, jag vaknade upp, och fattade, säger Frida.

Hur träffade du Maria?
– Jag tyckte det var svårt att komma in i gayvärlden i Stockholm, jag kände mig inte så supervälkommen, och så var det dåligt utbud med lesbiska klubbar. Man fick blicken: Vem är du, är du straight, ska du verkligen komma hit? Det var inte min grej att klubba. Men så träffade jag Maria online.

– Maria skrev till mig, hon var så framåt jämfört med de andra, det var: Hej, du verkar intressant, vill du ta en kaffe, och det ville jag.

– Vi träffades vid Slussen och hade väldens bästa dejt. Jag var helt hooked. Det kändes nästan för bra för att vara sant.

– Under andra dejten kysstes vi, och första kyssen var inte bra, den sabbade nästan allt.

Hur menar du?
– Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men det kändes bara awkward och vår fantastiska kemi försvann lite. Maria såg på mig att något var fel och frågade: Sabbade jag det nu?

Fridas känslor för Maria svalnade efter kyssen och hon var osäker på om hon ville fortsätta dejta, Maria var däremot fortfarande tokkär.

– Jag sa att vi kunde vara vänner, och hon skämde verkligen bort mig med utekvällar och middagar, hon kunde köra hem till mig bara för att säga god natt, hon var väldigt romantisk. Jag hade dåligt samvete över att jag inte kände som henne.

Men efter en tid fick Maria nog och gav Frida ett ultimatum: Om du inte känner som jag ska vi nog inte ses alls längre!

– Jag kände bara: Hon får absolut inte försvinna ur mitt liv. Så vi bestämde att exklusivt börja dejta, och sen åkte vi till Grekland på en romantisk tripp, där klickade det igen! Det kom fler kyssar, och kemin var tillbaka.

Ni är nu förlovade, hur gick frieriet till?
– Månaderna gick och vi var superkära. Vi var på ett hotellrum och låg i sängen. Maria kliade mig på ryggen, plötsligt tog hon upp min hand och drog på en ring på mitt finger. Jag öppnade ögonen och bara: Ojojoj, vad är det som händer!? (skrattar).

Maria är ursprungligen från Grekland, men flyttade till Sverige för att plugga och skaffa jobb.

Hur är det att ha grekiska svärföräldrar?
– Det är mycket mat, mycket högljutt och mycket musik. Det är full energi hela tiden, utan alkohol. De tycker om mig, men så fort det kommer släktingar eller vänner över så presenterar de mig som: Marias vän från Sverige. Så det är lite hysh pysh kring hela flat-grejen.

Vad gör ni för att hålla romansen vid liv?
– Vi är väldigt kärleksfull, mycket kramar. Jag har inte behövt vara så romantisk innan, för jag var ju med killar, (skrattar), så oftast är det hon som är romantisk, men jag försöker.

Vad ska ni göra till alla hjärtans dag?
– Förra året åt vi en underbar middag och såg Fifty Shades of Grey på bio. Så i år tänkte vi köra på middag och bio igen. Men jag vet att Maria gillar överraskningar, så jag misstänker att han kanske har hitta på nått mer.

Hur ser du på er framtid?
– Vi skulle väldigt gärna vilja gifta oss, men det får nog vänta tills vi har en större budget. Det kommer inte bli ett stort grekiskt bröllop i alla fall (skrattar).

Läs också:
Emma lämnade sin man för Jenny – ”Vi planerar att gifta oss”
Amanda bor 25 mil från Carola – ”Aldrig upplevt en sån kärlek”