Hetast i Eurovision:

”Tjeje eller kille? Det beror på…

Italienskfödde Giuseppe dansar alltså bakom den spanska artisten Edurne under lördagsfinalen. Den 28-åriga hunken från Italien studerade på Öland ett kort tag när han var liten och älskar Loreens Euphoria. QX tog ett snack med honom.

Hur blev du involverad i det spanska numret?
– Jag har dansat med Edurne förut, i spanska Let´s Dance. Dessutom har vi jobbat i ett annat program där artister imiterar andra artister där jag dansade med henne också. Sen ringde folket som jobbar med henne mig eftersom vi har jobbat ihop förut och funkar så bra ihop.

Är det svår koreografi?
– Nej, men den är snabb och Edurne är ingen dansös, och ska sjunga samtidigt, så det är utmaningen. Lyftet är inte heller svårt, jag har ju gjort det förut.

Har du varit med i Eurovision innan?
– Nej, men jag dansade i Ruth Lorenzos, som tävlade för Spanien fjol, video förra året. Men de bestämde sig för att de inte skulle ha dansare på scenen.

Har du några favoriter i Eurovision i år?
– Jag älskar den svenska låten! Jag hade redan sett den i Melodifestivalen och Måns är en fantastisk artist. Den italienska delen av mig gillar så klart också Il Volo.

Vad gör du när du inte dansar i Eurovision?
– Jag är koreograf och radiopresentatör. Och jobbar som advokat i upphovrättsfrågor. Dessutom håller jag på en del med akrobatik och så blir det mycket dans så klart.

Är det många bögar som är intresserade av dig?
– Ja, det är en väldigt gay festival (skrattar). Många kommer fram, säger att jag är snygg och vill ta bilder. Och så vill de att jag ska göra som jag gör med Edurnes klänning på scenen, rycka av den. Fast jag rycker då av deras flaggor som de knutit som mantlar istället. Det är lite galet!

Sjunger du också?
– Nej, inte direkt jag kan köra och dansa så det är mer min grej. så om ni vill ha mig i Melodifestivalen så är det bara att höra av er (skrattar).

Giuseppe Di Bella på Twitter